Letiště Vídeň Adresa: Wien-Flughafen, 1300 Schwechat, Rakousko Kód: VIE Nadmořská výška: 183 m Telefon: +43170070 .

Vídeň (VIE)

Založil ve fóru Letiště

goro napsal(a):

předpokládám že se vstupem problém nebude, spíš je otázka s tím zavazadlem, právě normálně lítáme taky bez, teď odbavené po delší době, tak netuším, jak to tam chodí, jak dlouho to tam vydrží kroužit po pásu, případně jestli se to dá nějak jednoduše vyzvednout u nějaké přepážky?

 

Kufr bude jezdit po pase, pak si ho vezme prislusna handlingova spolecnost a vyzvednes si ho u prislusne “ztracena bagaz” prepazky primo v hale u pasu. stejne, jako bys reklamoval ztraceny kufr.

ale vykaslal bych se na to, je to opruz :) pokud tam nemaj misto a hodej to do nejqkyho centralniho uloziste (a nebomse s tom pak nebudou chtit babrat) tak taky muzete skoncit s tom, ze vam kufr nedaj a dostanete ho druhy den s dorucenim na adresu a nejspis i otazkami proc jste si ho nevyzvedl :)

 

0 Citovat

Jako že by každej, kdo se zdrží třeba na pasovce, platil 25 za kufr? To je ale nesmysl. Kufr bude nejspíš vedle pásu, případně u kukaně handlingový společnosti, která má na starosti toho dopravce. Občas jsem míval zpoždění hodinu i víc, a "centrální úložiště" nebo pyrotechnici se opravdu nekonaj.

0 Citovat

na pasovce se vetsinou nezdrzis dve hodiny :)

0 Citovat

Tak pravda je, že s těma pyrotechnikama je to trošku úlet. Když vezmu v potaz, že je to zavazadlo, které bylo zkontrolováno a přiletělo letadlem, tak lze dokonce  říct ,že je to kolosální blbost :-).  Jak dlouho se točí zavazadlo na pásu nevím. Pak si  většinou postojí nějakou dobu u pásu, než ho někdo uklidí. Posledně jsem tam tak pár zavazadel u pásu ve Vídni viděl postávat. Ale jak je to časově asi nikdo neřekne. To bude pokaždé jinak. 

0 Citovat

Gepard Express zlevnil noční vlakový spoj z Brna na vídeňské letiště ze 490 na 290 Kč. Cena se asi mění dynamicky podle obsazenosti, takže se vyplatí koupit včas.

Taky nasadili nový web, i když zatím kromě samotné rezervace nic jiného nefunguje.

2 Citovat

Ona i ta rezervace až tak moc nefunguje. Ukazuje volné místo, ale nenechá ho rezervovat s tím, že už si ho asi někdo rezervoval, a naopak - prodá 2 jízdenky na stejné místo.

0 Citovat

Na stránkách OBB https://www.oebb.at/en/ mají na spoje do Vídně lepší ceny. Jen bez možnosti storna. 

Dokonce prodávájí i noční Gepard vlak za 9,40 EUR !!

8 Citovat

@Petr_75 - tak za tenhle tip opravdu moc díky 👍

0 Citovat

Včera první jízda Gepard vlakem. Lístky koupené přes OBB ještě uznal, ale v prodeji už nejsou, šlo prý o chybu a OBB je prodávalo bez jejich souhlasu, takže jízdenku si opsal kvůli vymáhání prý. 

Jinak se jedná o RegioJet, který do Vídně přijíždí na pravidelné lince ve 20:15. Tam se nahodí podhlavníky gepard express, přehodí cedulky a ve 23:23 vyjíždí jako Gepard Express z letiště do Brna a v 2:07 zpět. Ve Vídně se to zas přehodí a ráno z Vídně vyráží opět jako RegioJet.

Vlak poloprázdný, rozdávala se voda.

8 Citovat

A to je zajimave reseni :)

0 Citovat

Koukám, že ten vlak jde normálně zakoupit přes apku Regiojet za 290, ale přes Geparda za 490. Tak tomu už nerozumím vůbec, proč celá ta komedie…

1 Citovat

@Petr_75 .. škoda, tenhle hack bych využila několikrát ročně .. každopádně díky za info 

@Dog_1 .. záleží na kdy kupuješ, čím víc dopředu, tím levnější .. teď jsem koupila spoj GE v půlce srpna za 290,- .. na nejbližší dny je cena opravdu 490,- , v červenci 340,- ... 

0 Citovat

Dobrý den, prosím o radu - stačí být na letišti dvě hodiny před odletem (budeme mít jen příruční zavazadla)? Odlet máme 12:20 a buď můžeme jet vlakem s přestupem (kde je risk, že bude zpoždění a ujede další spoj) 5:43 a být na letišti už v 9:27 nebo jet až 7:45 a být tam 10:27 (přímý spoj bez přestupu). Pojedeme z Přerova, takže jedinou možností je vlak (auto nemám).

0 Citovat

Staci ten priamy, a este budete mat minimalne hodinu casu na pivo.

1 Citovat

Vždy je dobré se podívat na čas zavření brány. Pokud přijedete jak píšete, mělo by vše být včas. Ovšem zpoždění i toho přímého vlaku se vyloučit také nedá že? Já jsem radši všude dřív - s větší rezervou (moje úchylka), když je na místě salonek, tak i záměrně ;) 

0 Citovat

Zase netreba ju plasit. Vo Viedni naozaj staci uplne s prehladom ta hodina. Casto aj podstatne menej. Samozrejme pokial chcem behat po obchodoch, alebo ist do salonika, tak treba viacej casu.

1 Citovat

Jestli do salonku tak 3 h predem, ted jsme jinde nestihli salonek 2 h predem na letisti🤦‍♀️

0 Citovat

To o 2 hodinach predem na letisti je jen takove … no, doporuceni pro plasany . Uplne staci cca tak pul hodina pred uzavrenim checkinu (pokud se odbavujete) i pozdeji (pokud nemate kufr).

 ALE, pokud na letiste jedete vlakem z cech, tak bych nevymyslel blboste, 10:27 je hodne hranicni. Nepisete jak dlouhy je ten prestup, ale jel bych na 9:27 - a i tak bych byl nervozni 

4 Citovat

btw. víte někdo, jak brzy před letem vám na VIE vezmou k odbavení zavazadlo, (aby pak člověk mohl projít securitou a jít o to dříve do salonku, nebo se jít natáhnout na ty kožené sedačky).. jde mi hlavně o lowcosty Ryanair/Wizz, které mají přepážky v podstatě otevřené stále, protože pořád odbavují nějaké lety.. jestli vezmou zavazadlo třeba 4 hodiny před letem, nebo pro časný ranní odlet třeba už někdy před půlnocí?

0 Citovat

Petra_H napsal(a):

Dobrý den, prosím o radu - stačí být na letišti dvě hodiny před odletem (budeme mít jen příruční zavazadla)? Odlet máme 12:20 a buď můžeme jet vlakem s přestupem (kde je risk, že bude zpoždění a ujede další spoj) 5:43 a být na letišti už v 9:27 nebo jet až 7:45 a být tam 10:27 (přímý spoj bez přestupu). Pojedeme z Přerova, takže jedinou možností je vlak (auto nemám).

Žádný přímý vlak bez přestupu z Přerova na vídeňské letiště neexistuje, vždy musíte přestoupit ve Vídni na HBF. Já bych určitě jel tím dřívějším spojem, chápu, že je méně komfortní, protože kromě Hbf musíte přestoupit ještě v Brně, nicméně ten pozdější přímý vlak do Vídně jede z Polska a vlak z Polska je násobně méně spolehlivý, než railjet z Prahy. Jakmile ten přímý vlak z Polska do Vídně bude mít třeba necelou hodinu zpoždění, což není vůbec vyjímečné, už máte problém.

1 Citovat

zachama2 moc děkuju za odpověď. Myslela jsem si, že u toho EC je právě menší šance na zpoždění, protože nečeká na spoje. Pojedeme teda tím dřívějším spojem, na přestup tam máme skoro půl hodiny, tak snad to bude v pořádku. O přestupu ve Vídni vím, špatně jsem to napsala :)

0 Citovat

Mám dotaz k Gepard express, běžně s nimi jezdím na letiště Vídeň autobusem, dnes prvně vyzkouším vlakový spoj, co mě lehce zaráží je fakt, že nádražní budova je v nočním čase 1 - 2:15 zavřená, jak se tedy dostanu na spoj s odjezdem 2:07 , poraďte prosím 🙏

0 Citovat

Řekl bych, že to odjíždí z kusé koleje, kousek od Nových Sadů, kam je volný přístup. Jako tenkrát v noci ...

1 Citovat

Jakube díky za info .. každopádně mi to nedalo, volala jsem na GE a dobře jsem udělala, slečna mi řekla, že vlak má dnes v noci výluku a pojede náhradní autobus, takže klasika od Grandu .. co je ale velmi nepříjemné, že neposlali SMS ani email, na webu také nic - tam je pro jistotu odkaz na kontakty nefunkční .. tf jsem měla uložený z dřívějška, slečna se divila, že zpráva o změně nepřišla, že to tedy ještě prověří .. no

Co jsem ale zjistila, že se někam vytratily jízdenky na ranní spoje za 290,- .. nyní už i listopadový termín za 430,- .. nebo dotace od města už skončily ? 

1 Citovat

Asi už sjednotili ceny s Gepardem. Kupovalas u Geparda nebo u RJ? U RJ by mě nepřekvapilo, že neinformovali.

0